Aina pari kertaa vuodessa päädyn leipomaan jotakin, useimmiten joko hyydyke- tai juustokakkuja. En ole koskaan ennen leiponut suklaista kakkua, joten tällä kertaa päätin pyöräyttää tällaisen ihanan Marianne-juustokakun. Resepti on alun perin K-ruoka -sivustolta, mutta tein siihen pienenpieniä muutoksia.
Ainekset
350 grammaa Domino-keksejä
75 grammaa margariinia
6 liivatelehteä
2 rkl maitoa
2 purkkia (yht. 4 dl) vispikermaa
1 rasia (175 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 purkki (200 grammaa) turkkilaista jugurttia
1 pussi Fazer Marianne Crush -rouhetta
½ dl sokeria
Fazer Marianne -rakeita
1. Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimen avulla ja sekoita joukkoon sulatettu ja hieman jäähdytetty margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja siirrä vuoka jääkaappiin.
2. Pane liivatteet pehmenemään runsaaseen määrään viileää vettä. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa astiassa tuorejuusto, jugurtti, Marianne-rouhe sekä sokeri.
3. Kuumenna maito ja sulata siihen vedestä puristetut liivatteet. Jäähdytä hieman, ja kaada sitten liivateseos ohuena vanana täytteen joukkoon samalla sekoittaen.
4. Lisää täytteeseen vaahdotettu kerma ja sekoita. Kaada seos vuokaan ja anna jäähtyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia, tai kunnes kakku on hyytynyt.
5. Siirrä kakku vuoasta tarjoiluastialle. Koristele sitten kakku Marianne-rakeilla ja tarjoile! Kakku kannattaa tarjoilla heti koristelun jälkeen, tai mahdollisimman pian sen jälkeen, sillä pidemmässä jääkaappisäilytyksessä Marianne-rakeiden pinta sulaa, mikä ei näytä niin nätiltä, kuin sulamattomat Marianne-karkit.
Kakku jossa on suklaata, on parasta. - Itkonniemen kissa-intiaani
VastaaPoistaSuklaakakut on kyllä herkullisia! Tässäkin kakussa on suklaata noiden Marianne-karkkien ansiosta, muttei kuitenkaan liikaa. :)
Poista