maanantai 31. elokuuta 2015

Ihan vaan peruslapaset

Jokin aika sitten tartuin puikkoihin, ja päätin kokeilla jotakin uutta: lapasten neulomista. Yleensä neulon villasukkia, mutta tällä kertaa kaipasin vaihtelua. Siispä kaivoin esille Novitan ohjeen lapasiin peukalokiilalla, ja aloin väkertelemään tumppuja Novitan 7 Veljestä Polkka -langasta, värinä todella iloinen ja pirteä Karamelli, josta olin jo aikaisemmin tehnyt pitkävartiset villasukat valkoisen kanssa raidottaen.

Olen elämäni aikana neulonut lapaset vain kolmesti. Ensimmäisellä kerralla tein oikein suloiset pöllökuvioiset kirjoneulelapaset, toisella kertaa satunnaisilla kiemurakuvioilla varustetut kirjoneulelapaset ystävälleni. Kolmannet lapaset olivatkin poikaystävälleni syntymäpäivälahjaksi neulomani palmikkoneulelapaset. Näidenkin tekemisestä on aikaa jo jonkin verran, eikä yksissäkään edes ollut peukalokiilaa, joten olikin korkea aika päivitellä lapasentekotaitoja! Oikean käden lapasen peukalokiilan levennykset onnistuin ekalla yrittämällä möhlimään niin pahasti, että oli ihan pakko purkaa se takaisin resoriin saakka, mutta tokalla yrityksellä onneksi onnistui! Jonkin verran vielä kaipaan lisäksi harjoitusta siinä, että osaan ajoittaa kavennukset oikeisiin kohtiin, sillä omat sormeni ovat noihin ihan muutamaa milliä liian pitkät, mutta muuten meni hyvin näin omasta mielestäni.



Ja tällaiset näistä nyt sitten tuli! Mielestäni tuo Seiskaveikan Polkka sopii paljon paremmin lapasiin, kuin villasukkiin. Entä teidän mielestänne? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti