sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Rakkautta ilmassa jo kahden vuoden ajan

Poikaystävälläni ja minulla tulee maanantaina täyteen kaksi vuotta seurustelua. Sen kunniaksi päätimme viettää kahdenkeskistä hemmotteluaikaa tänä viikonloppuna. Mitään kovin kummoista ei kummankaan pitänyt toiselle tehdä, mutta kuitenkin jostain syystä päädyin leipomaan hyydykekakun. Nykyisin tuntuu siltä, että päädyn tekemään aina vain useammin ja useammin kaikkia herkkuja, kunhan vain keksin hyvän tekosyyn! 


Hyydykekakun reseptin kehittelin ihan omasta päästäni (en sentään tehnyt kakkua omasta päästäni, se jos mikä olisi karua!) ja ajattelin jakaa sen teidän kanssanne. 

Ainesosat:

Pohja
200 grammaa Digestive-keksejä
100 grammaa margariinia

Täyte
400 grammaa appelsiinimarmeladia
200 grammaa sitruunayoghurttia
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
5 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
appelsiinimehua

Kiille
3 liivatelehteä
3 dl appelsiinimehua 

Koristeluun 
mandariininlohkoja
persimon

Murskaa Digestive-keksit muovipussissa ja sulata margariini. Sekoita keksinmurut kuumaan margariiniin, ja levitä tasaiseksi levyksi irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. 

Laita liivatelehdet likoamaan kädenlämpöiseen veteen. Vaahdota vanilijakastike ja sekoita joukkoon sekä yoghurtti että appelsiinimarmeladi. Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa ja sekoita se täytteeseen. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Lisää joukkoon noin desilitran verran appelsiinimehua, ja sekoita. Kaada jäähtynyt liivate-vesi-mehu-seos ohuena vanana täytteeseen samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia ennen kiilteen valmistamista.

Laita kolme liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi, ja sulata liivatteet siihen. Yhdistä liivateseos ja 3 dl appelsiinimehua toisiinsa, ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Kaada täytteen päälle. Halutessasi voit koristella tässä vaiheessa kakun mandariininlohkoilla ja persimoninpalasilla. Itse ajattelin oikein hempeillä, ja tehdä persimoneista sydämiä piparkakkumuotin avulla. Laita kakku jääkaappiin jäähtymään vielä ainakin kolmeksi tunniksi ennen, kuin irroitat kakun vuoasta.


Muistakaahan muuten käydä osallistumassa järjestämääni arvontaan! Aikaa on vielä ihan reilusti, ja mikäli blogini kerää 200 lukijaa arvonnan aikana, luvassa on lisäpalkinto. :)

4 kommenttia:

  1. Onko noi sydämet persimonia? Söpöt ainakin:3 Taisi olla hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan ne persimonia. :) Nuo niiden "sädekuviot" on tosi kivan näköiset. En edes tiennyt, että persimonien sisällä on tuollaista kuviointia. Ja kakkukin oli tosi herkullista, katosi kahdessa päivässä, vaikka syöjiä oli vain kaksi :D

      Poista