sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Mopserit

Ompelin poikaystävälleni mopsikuvioisesta trikookankaasta bokserit - eli nämähän on siis mopserit! Kaava on jokin aika sitten ostamastani Jalien alusvaatekaavasetistä, kaava E, eli miesten bokserit. 



Boksereissa käyttämäni mopsitrikoo on ostettu Riemulilta ja kuminauha puolestaan on Jätti-Rätin bokserikuminauhaa. Harmaa kangas on myös Jätti-Rätistä, jotakin edullista trikoota, jota hamstrasin kaksi metriä ihan vaan alusvaatteiden tekoa varten. Kuminauhaakin taisin hamstrata likemmäs kymmenen metriä...


Nämä Jalien alusvaatekaavat ovat siitä ihania, että kokoja löytyy paljon, ja niiden vaihteluvälit ovat pienet, joten mittataulukon avulla löytyy juuri se oikea koko pikkareihin ja boksereihin. Lisäksi kaavoihin on jo sisällytetty saumavarat, ja latauksen mukana tulee mittataulukko sekä ompeluohjeet sekä sanoin (englanniksi) että kuvin. Plussana vielä se, että Jalien nettisivuilta löytyy videomuodossakin joitain ompeluohjeita, esimerkiksi juuri näiden boksereiden ohje, jonka katselin jo ennen kaavasetin ostamista. Jos minulla olisi tarvetta etenkin urheiluvaatteiden kaavoille, aivan varmaisti ostaisin ne kyseisestä nettikaupasta! 

Törmäsin tähän Jalie -kauppaan ihan vain googlettelemalla, ja siitä tuli heti yksi suosikeistani. Mitkä kaavat ja niiden ostopaikat ovat teidän lemppareitanne? 

6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Eipä mitään :) Näiden ompeleminen oli mukavaa vaihtelua pussukoiden tekoon!

      Poista
  2. Aivan mahtavat mopserit! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! :) Kangasta jäi onneksi vielä sen verran, että saan itsellenikin söpöt mopsipikkarit. Samanlaiset tuulipuvut on vanhanaikaisia, yhteensopivat alusvaatteet nykyaikaa! :D

      Poista